Saya ditag ! Hikhok .


Assalamualaikum …
Hah , ahahaha . K , Hanis baru jea habis layan cite Korea . Nak tau cite ape ? Urghh , tak payah lah . Hehe ^^ .
Hah , hari ni Hanis nak bgtau korang , Hanis kena tagg daa –-" . Siapa yang tag ? Ni dyaa , namanyaa Kak Amy .
Haha , first time tau , kenaa tag . Sebenarnya , Hanis memang lah sukaa kena tagg . Tapi , Hanis tak suka menTAG  orang laen . K , tak pa kan ? Alorhh –-" . /Jangan merajukk\  Hehe ^^ . Kalau Hanis ade banyak soalan , Hanis TAG korang , ehh ?  /Hmm , sebenarnye saya memang malas nak reka soalan\  Kalau ade soalan pon , mesti pasal Korea ! Huhu –-" . /Almaklumlahh , budak-2 sekarangg\ Semuanyaa Korea , Korea , Korea . /Stop !\
K , sekarang kita mulakan dengan menjawap soalan yang telah diberikann . /Wahahaha , macam jawap ketas peksa lah pulokk  Dx !\

The questions are :-
1.     Apa yang korang buat bila korangg marah ?
Hah , kalau saya marah kan , akak , saya pegi online FACEBOOK dan BLOGGER . /Saya tahu , saya tak da TWITTER , jadi janganlah perli sayaa\ Then , saya carik orang yang jadi MANGSA . Saya hantarlah chat yang mengarut-2 . Haha , KEBIASAAN . Tapi , yang paling penting , kalau Hanis marah gila-2 tahap GABAN , saya amek wudhu’ pastu teros buat solat sunat . Huhh , memang , semua orang kata cara tu berhasil . Tapi , memang betull ponn  Dx . Jadi , kalau sesape marah gila-2 , kene buad macam tuh !
2.     Benda yang tak boleh jauh daripada korangg ?
Maksudnyaa ?  Hmm ==" . Tak da idea . /Apebende ek  ? \ Okey lhaa , benda tak boleh jauh dari saya , ialah … BUKU NOVEL ! Hee , saya bukannyaa ULAT BUKU sangat , tapi , kalau bosan-2 tu , itulah benda yang saya baca . Okey , seriously , memang normallahkan bende ni tak boleh jauh daripada saya , iaitu MRS . TEDDY BEAR ! Haha , NO MR . MR . ! Hikhok .

3.     Adakah korangg akan membenci orang yang sakiti hati korangg ? kenapa ?
50 , 50 lahh . Yelah , kadang-2 , bila orang yang pernah sakiti hati kita , sebenarnya dia tak da niat pon . Lainlah kalau terlampau sangat tuh , sampai kata yang bukan-2 , memang sah akan DIBENCI . Kalau kita susah , kadang-2 , dorang yang akan membantu kitaa .. Hmm –-" . Jadi , itu bergantung kepada KATA HATI sayaa . Hihi ^^ .

4.     Apa yang belum lengkap dalam hidup korang ?
Urmm , sensitip sikett kodd  Dx . Huhu , kalau nak kata TEMAN TAPI MESRA , tak logik pulak , sebab sayaa baru 12 TAHUN ! Maybe , jawapannya ialah kejayaan . Huhhh , yelahh , result UPSR andd PSRA belum keluarr . Huu ~ 15.11.2011 . Result UPSR keluar . Berdebar-debar . Doakan kejayaan saya . Saya pon doakan  kejayaan awokk !

5.     Blog , facebook , twitter ?
Sebenarnya , saya tak brape paham soalan nihh . Hikhok . Kalau pasal TWITTER , sorry ! Saya tak da . /Hee ^^ . Budak ketinggalan zaman , kan ?\ Bagi saya , saya lebih suka BLOGGER ! Sebab , saya boleh luahkan perasaan kat korang ! Hihi ^^ . Kesian , jadi mangsa pulokk  Dx !

6.     Apa yang korang nak buat dekat gurlzz/boys yang mesra dengan buah hati korang ?
Buat dunno jerh . Haha , tak tau lah . Kalau dye nak dekat ke , ape ke , tak kesah pon . Kumbang bukan seekor , bunga bukan sekuntum . Haha , nanty dorang jugak menyesall . Tapi sebenarnye , betul-2 saya tak tau jawapnnya , sebab , sayaa cuma berkawan dengan dorang . Kalau pasal cintan cintun ni , tak nak amek tahu pon .

7.     Korangg pernah menangis disebabkan cinta ?
Of course lhaa , tak penah ! Kalau pasal menangis disebabkan perangai  BUDAK LAKI tuh , penah laa . Act , saya tak berapaa matang pasal cintan cintun ni lhaa , Akakk .

8.     Buah hati , kawan ? kenapa ?
Saya lebih memilih kepada KAWAN . Kalau bercinta time-2 sekolah rendah , sekolah menengah .. Urmm , cinte sementare jerh . Nanty , cume keranaa saya putus cinta , saya tak de mood nak belajar , bermesraa dengan kawan-2 . Pastu , diamkan diri dan lebih suka duduk bersendirian . Euu , tak nak lah ! Pastu menangis-2 , sebab PUTUS CINTA je ! Macam tak boleh jadik matang , walaupon dah besar ! Kalau kita ada kwan yang ramai , dorang akan membantu kitaa kalau kita susah , kan ? Betul tak ? /Btw , jangan salah pilihh kawann\

9.     Adakah cinta sejati akan berkekalan ? apa pendapat korangg ?
Banyakknyaa soalan pasal cinta ni , Akak . Haha , k laa . Bagi pendapat budak yang bername Hanis ni , maybe berkekalan . Sebab , dah namanya CINTA SEJATI , kan ? Lainlah kalau perempuan / lelaki tuu hanyaa cakap kat mulott jaa . Ianya akan berkekalan selagi dorang tak curang ! /Semuaa orang tahuu tu , Hanis\

10.   Korangg bahgia dengan kehidupan korang sekarang ? kenapa ?
Yeshh ! Bahagiaa sangat-2 ! Sebab , ada familyy yang baekk hati . kawan-2 yang suka menolong saya kalau saya dalam kesusahan , dan ramai lagilah , yang suka bergurau sendaa . Haha , saudare-mare semuaa SPORTING ! K ? /They’re the best in my life , though !
\
11.   Opinion about my blog ? 
The last question ? Weheee ! Hahaha . Blog Akak sweet jerh , brown brown gituhh . Hihi , Akak suka posting posting dekat blog Akak . Akak jugakk sukaa ceritaa bendaa yang best-2 ! Dannn !! /Woish , banyaknyee . Hikhok\ Dann , Akak seorang yang sangat sangat sangat PERAMAH ! /Hanis , Akak tanya pasal blog Akak lhaa\ Hahaha ^^ .


Oke ! Sesi jawab soalan dah tamat ! Tengoklah , jawapannye amat ringkas dan padat /Lawannya\ Jadi , kalau nak baca tu , mengambil masa yang SEKEJAP kodd  Dx ! Hihi ^^ . Untuk Akak Amy , jangan marah taww , jawapan Hanis terlampau panjang ! Kalau yang pasal cintan cintun tuh , pandai-2 lah ekk ? Hehe ^^ . Btw , tengkiuu sebab tagg !
Kepade sesape yang nak tag saya , tagg lah ye ? Ohh , lagi satu ! Satu masa nanti , Hanis akan rajen-2 kan diri untuk mentag korang , okey ?

Assalamualaikum ..

2 rainbow(s) ツ:

syamy said...

hehe . byk pasal cinta yerk ? xperasan la pulok . main sembur je papew soalan yang terlintas . hehe *jgnmarah* . walopon jawapan pnjang . tapi , best ! xbosan bila bace . btw , tQ 4 thats answer :D

Nur Hanis Amirah said...

@syamy ; Huhu , tak bosan erkk ? Hee , yeayy !

Post a Comment

1 - Komen yang elok2 jerkk ;)
2 - Follow belog ini ...
3 - Komen drpd hati yg ikhlas (hehehe)
4 - Komen ape yg korang mauu

Komen yg baek2 akn diapprovekan , but yg x baek .. *Hanis kene fikir dulu ..

Sincerely , Nur Hanis Amirah